Når du starter en webshop, er der mange ting at huske

Vil du starte en webshop? Disse ting skal du huske

På internettet kan du vitterligt finde alt. Der skal ikke mange klik på tastaturet til, før at du har fundet en webshop der kan sælger dig, hvad du søger ─ og det er uanset hvor skørt, sjovt og unik din søgning er. Konkurrencen blandt webshops er massiv.

At starte en webshop kræver altså benhårdt arbejde og vedholdenhed, hvis en succes skal opstå. Herunder kan du blive klogere på et udsnit af de ting, der er vigtige at have styr på, når du starter en webshop.

Hvad skal du sælge?

Det smarte ved webshops er, at de gør varerne lettere tilgængelige for kunderne, uanset hvor i verden de befinder sig. Når du åbner en webshop konkurrerer du altså ikke kun med udbydere i dit nærområder. Du konkurrerer med hele verden.

Vælger du eksempelvis at åbne en online tøjbutik, så er du i direkte konkurrence med eksempelvis Asos, Zalando, H&M og Forever21 ─ virksomheder med et svimlende budget til både salg, markedsføring, udvikling af hjemmeside m.m.

Når du skal finde ud af, hvad du ønsker at sælge på din webshop, kan det derfor være en fordel at overveje en niche. Jo mere unikt dit felt er, desto mindre er konkurrencen også ─ og som nyopstartet webshop, gælder det om at snævre feltet så meget ind som muligt.

Produktbilleder

Selvom du sælger det helt samme produkt som en anden webshop, så er det yderst ulovligt at “låne” deres produktbilleder og/eller produktbeskrivelser. Disse skal du udarbejde unikt for din webshop. Medmindre din leverandør kan sende billeder af produkterne, som du har ret til at skrive, skal du altså i gang med at knipse løs med kameraet.

Et kamera (eller en SmartPhone med et godt, indbygget kamera) kan derfor hurtigt blive nødvendigt. Ligeledes må du lære at forfatte produktbeskrivelser ─ medmindre du outsourcer dette. Produktbilleder kan også være med til at sætte et præg på din webshop. Du kan f.eks. give alle produkterne en farverig baggrund eller tage billederne fra en bestemt vinkel.

Udstyr til hjemmekontoret

Overraskende nok så kommer det bag på mange hvor meget det fylder at drive en webshop. Men en shop som altid er udsolgt, er sjældent en, man køber fra mange gange. Derfor skal du have en forholdsvis stor lagerbeholdning. Dertil kommer pakkeposer/æsker, reoler til varerne, en brevvægt, computer og meget mere.

Find den rette platformsløsning

Når du opretter din webshop, er det vigtigt, at du finder en platformsløsning, som du kan navigere rundt i. Det kan nemlig godt være temmelig tidskrævende at skifte fra en udbyder til en anden. Spørg derfor omkring dig efter anbefalinger til platformsudbydere eller baser dit valg på tidligere erfaringer. Dedikér dig til dit valg og giv det en god tidsperiode, før du beslutter at vælge om.

Betalingsmuligheder

Ønsker du at tjene penge, skal du naturligvis have en eller flere betalingsmuligheder tilknyttet din webshop. Der er en hel del at vælge mellem såsom Stripe, PayPal eller endda manuel betaling. Afhængigt af dit produkt kan nogle muligheder give bedre mening end andre. Bemærk at din hosting udbyder samt platformsløsning af og til kan begrænse dine valgmuligheder.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *