Undgå pengeproblemer – læg et budget

Mange unge har ikke styr på deres økonomi. Der mangler måske penge i slutningen af måneden. Mange af de økonomiske problemer, kan undgås ved at lave noget så simpelt som at lægge et budget.

Kom i gang med at lægge dit eget budget

Når du lægger et budget kan du nemmere få et overblik over din økonomiske situation. Du har større mulighed for ikke at stå tilbage med en tom konto. Det du skal gøre er, at beregne gennemsnittet af dine faste regninger. Her er et par gode råd omkring planlægning af dit fremtidige budget:
  • Få et overblik over hvordan din økonomiske situation forholder sig
  • Opret en budgetkonto, der kan adskille dine faste udgifter og din øvrige økonomi
  • Det er vigtigt, at du forholder dig realistisk til, hvor store dine udgifter kan. Det er altid en bedre ide at runde op end at spare
  • Hold øje med dit budget hver gang du oplever store ændringer i din økonomiske situation
  • Anvend betalingsservice til at dine betale faste regninger automatisk, så du ikke glemmer det og får rykkergebyrer
Faste indtægter består af SU, børnepenge, boligstøtte, løn, feriepenge, A-kasse og penge du modtager som gaver. Faste udgifter består af TV, telefon, internet, transport, el, gas, varme, vand, opsparing, lån osv. Dit rådighedsbeløb kan give dig et større overblik over, hvor mange penge der er tilbage til dig selv. Det viser, om der er penge nok til at afdrage på eventuelle lån, eller penge til at spare op til det du ønsker. Du får et bedre overblik over, hvordan din økonomi ser ud måned for måned. På den måde kan du undgå problemer med måneder uden penge på kontoen.

Hold øje med dit budget

Det er en god ide ofte at holde øje med din konto og få et overblik over dit forbrug. Nogle gange kan det føles som om, at pengene bare forsvinder, uden du opdager det. Derfor skal ud holde øje med, hvad du egentligt bruger dine penge på. Et budget ændrer sig ofte, og du bør derfor holde øje med det. Økonomiske ændringer i dit liv kan være med til at ændre dit budget markant. Derudover skal det også opdateres efter større investeringer, du må foretage. Hvis du mister dit job, lægger dit lån om eller står midt i en skilsmisse.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *