Her er en række gode råd til, hvordan du sparer penge på din shoppingtur

Sådan sparer du penge på shoppingturen

Har du planer om at skulle ud og svinge dankortet i nærmeste fremtid? En shoppingtur kan jo som bekendt hurtigt gå hen og blive en dyr fornøjelse, hvis man ikke ser sig for. Hvad enten du køber fra nettet eller går ud til butikkerne, vil der ligge masser af fristelser på lur, som det kan være svært at sige nej til.

Det skyldes ikke mindst, at mennesker med lange uddannelser har forsøgt at planlægge dit forløb, så du putter flest mulige varer ned i kurven. I ligeså høj grad skyldes det dog også, at vores hjerner simpelthen bare så godt kan lide at få nye ting, hvorved man tilnærmelsesvist skal slås med sig selv, hvis man gerne vil spare penge.

Jeg vil gerne hjælpe dig til at tage klogere valg på dine shoppingture, og jeg vil gerne hjælpe dig med at spare penge. Derfor har jeg samlet nogle helt simple tips og tricks, som du kan huske på eller bruge aktivt, næste gang du skal på shoppingtur.

1) Husk de faste rabatter

Det er måske det mest basale råd, men du skal altid huske at tjekke op på, om de butikkerne har faste rabatter, eller om du kan udnytte rabatordninger som Forbrugsforeningen. Her kan der nemlig være mange penge at spare i længden. Selv hvis du skal tilmelde dig et nyhedsbrev, kan du jo altid afmelde det igen bagefter. Der findes masser af hjemmesider, som giver dig et overblik med aktuelle rabatter i Aalborg, Århus, Odense, København og de andre store danske byer.

2) 24-timers-reglen

Mange af os kender følelsen. Man trasker rundt i et stormagasin eller i gågaden en hyggelig lørdag formiddag, og pludselig rammer tanken én som et lyn fra en klar himmel: “Det er da i grunden længe siden, at jeg sidst har købt noget. Jeg kunne da godt lige forkæle mig selv”. Det er her, du skal bruge 24-timers-reglen. Det er i virkeligheden en regel, som kommer fra psykiatriloven, men som i denne sammenhæng betyder, at du skal vente et døgn med at købe produktet, så du kan få det tænkt ordentligt igennem. Det kan spare dig for mange impulskøb.

3) Find den bedste pris

Hvad enten du sidder derhjemme eller er på shoppingtur, kan det være en rigtig god idé at tjekke prisen på varen igennem en af de mange prissammenligningstjenester på nettet. Her kan du ofte se, om prisen er for høj, eller om det er en varer, der ofte kommer på tilbud. Måske er personalet i butikken endda til at forhandle med, hvis du kan vise dem, at du kan købe varen billigere et andet sted.

4) Planlæg dine køb

Det her råd er gældende, uanset om du skal købe mad, tøj, elektronik eller en ny bil. Hvis du virkelig gerne vil spare penge, skal du klarlægge dine behov, finde de produkter du gerne vil have, skrive dem ned og så holde dig til din indkøbsliste. Så er du sikker på, at du ikke kommer til at lave impulskøb eller købe noget, som du i grunden slet ikke har brug for.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *