Der findes flere former for fradrag, der gør vi kan betale mindre i skat. Nogle af dem er dagligt kendte, mens andre skjuler sig i mængden, og tit bliver overset. Typer af fradrag er:
  • Beskæftigelsesfradrag – modtages af alle lønmodtagere, i 2014 er maximal beløbet 25.000 kr.
  • Garanti- og stiftelsesprovision – Fradrag til provisioner der betales til pengeinstitutter ved oprettelse eller omlægning af lån
  • Grøn Check – Ikke en egentlig check, men et beløb der bliver regnet med på forskudsopgørelsen. Beløbet afhænger af din samlede indkomst, samt antal børn. Satserne er således i 2014: 1.300 kr. årligt ved fyldt 18 år, 300 kr. årligt pr. barn dog max 2 børn og 280 ekstra årligt  hvis du tjener mindre end 215.900 kr.
  • Håndværkerfradrag (servicefradrag) – Op til 15.000 kr årligt inkl moms. Gælder for vedligeholdelse af bopæl, og skal listes ved ydelser der giver håndværkerfradrag.
  • Kørselsfradrag – Har du mere end 12 km fra bopæk til arbejdsplads, dvs over 24 km frem og tilbage, gives der fradrag pr. 1 kilometer over de 24 km. Dette inkludere ikke udgifter til selve transporten, eller transportmidlet, og transporten må ikke være betalt af arbejdsgiveren.
  • Øvrige lønmodtagerudgifter – Merudgifter i forbindelse med arbejdet, for at vedligholde sin indkomst. Fx en arbejds telefon. Alle udgifter skal kunne dokumenteres som værende til erhvervsmæssig brug, og pr. 2014 er der ikke fradrag på de første 5.600 kr.
De ovenstående fradrag, er dem der typisk enten selv skal tastes, eller dem der er en god ide at tjekke op på. Der er flere fradrag, som automatisk bliver opgjort i forskudopgørelse, og de kan alle ses på skat’s hjemmeside, i nedenstående kilde link. Mange fradrag, bliver som sagt overset, og dermed får borgeren ikke det tilbage i skat de har ret til, eller ender med at betale for meget i skat. Hvis det virker uoverskueligt, er det altid hjælp at hente, enten i banken hos en lånerådgiver, eller ved at hyre en revisor mod betaling.   Kilde: www.skat.dk