A-skat og A-indkomst

I denne artikel vil vi give en kort forklaring af begreberne A-skat og A-indkost.

A-indkomst

Når der er tale om A-indkomst, er det de penge som langt de fleste danskere får udbetalt hver måned, altså vores hovedindkomst. Her er tale om alt fra den løn vi tjener, til vores pension og økonomisk støtte fra staten:

  • Løn – Både fra fuldtids-, deltids- og studiejobs
  • Dagpenge – både i form af sygedagpenge og arbejdsløshedspenge
  • Pensioner – selvom de er sparet op, er det typisk gennem lønnen
  • Honorarer – kan være i flere former, gælder alle former for pengepræmier
  • Feriegodtgørelse
  • Statens uddannelsesstøtte – SU

A-skat

Af den ovenstående indkomst skal der betales A-skat. Det er arbejdsgiveren der trækker a-skat af den løn der optjentes i en given periode. Pengene går direkte til skat, og bliver en del af den pulje der betaler vores lægebesøg med videre. I forbindelse med der tales om a-skat, vil mange også tænke på bund skat og top skat. Kort sagt dækker det over, at jo højere end indtægt du har, jo højere bliver din skatteprocent, og dermed skal der betales flere penge til skat.

I langt de fleste tilfælde vil skatten blive trukket fra alle indtægterne inden de udbetales til ens konto. Det er dog stadig vigtigt at tjekke op på det, og at gennemgå og/eller ændre i sin forskudsopgørelse, således at man undgår et alt for stort skattesmæk.

Reklameinformation 
På Finansmagasinet sammenligner vi tilbud fra en flere banker og finansieringsselskaber. Vores liste repræsenterer en række populære tilbud på markedet, men skal ikke ses som en fuldkommen liste. Vores links i listen er reklamefinansierede, og vores kommission kan påvirke rækkefølgen af låneudbyderne.
5.000 - 400.000 kr.Lånebeløb
1 timeSvartid
12 - 180 mdr.Tilbagebetaling
Eks.: 100.000 kr. over 5 år. Variabel debitorrente 6,99% - 22,99%. ÅOP 7,22 % til 25,57 %. Mdl. ydelse 1.999 - 2.838 kr. Kreditomkostninger 19.901 til 70.127 kr. Tilbagebetaling 119.901 til 170.127 kr.. Maks ÅOP 25,98%. Løbetid 1-15 år. Ingen etableringsomkostninger på lån t.o.m. 31.01.2020. Dette link er sponsoreret.