Økonomiske muligheder i højere luftlag

Industrier udvikler sig konstant sammen med den teknologiske udvikling, og en af de største nye teknologier vi har set i nyere tid er dronerne. Mange virksomheder har allerede investeret i droneteknologien, men desværre kommer mangelfuld lovgivning ofte i vejen.

I denne artikel vil vi kigge på nogle af de store firmaer, der har arbejdet med implementering af droner i deres forretning.

Domino’s: Pizzalevering

Pizzagiganten har længe arbejdet på at levere pizzaer på en mere effektiv metode. Indtil videre har det dog altid involveret personale, hvor de dog har forsøgt sig med at skifte bilerne ud med hhv. scootere og cykler.

Det er tydeligt i deres forretningsmodel, at levering ikke er favoritdelen af deres forretning, da attraktiv tilbud altid kun gives ved afhentning. De vil med andre ord gerne holde fuldt fokus på at lave pizzaer, hvis de bare har svært ved, når kunderne forventer levering.

Derfor er det heller ikke overraskende, at Domino’s skulle være frontløbere i brugen af droneteknologi. På New Zealand er det faktisk allerede blevet en realitet, hvor pizzalevering sker med droner.

UPS: Assistance til pakkelevering

En af de store giganter inden for transport og logistik er UPS, og det er selvfølgelig helt naturlig for dem at kigge ind i, hvordan robotter kan hjælpe med at udføre et job, der er meget tidskrævende – men meget ensartet.

UPS kom tidligere ud med en video, hvor man kunne se en fragtbil med en “droneassistent” moteret på taget. Denne drone kunne flyve ud med mindre pakker samtidigt med, at chaufføren klarer det større og tungere pakker. Dronen og bilen er udstyret med GPS, så dronen automatisk kan finde tilbage til bilen – selv mens den kører.

Københavns Brandvæsen: Brandbekæmpelse

Det er selvfølgelig en lidt anden liga, når det kommer til Københavns Brandvæsen, men det er stadig interessant at kigge på, hvordan de benytter dronerne. Når de foretager brandbekæmpelse er overblik og planlægning nøglen til en god brandslukning – og her kommer dronen ind i billedet.

Indsatsleder kan nemlig nu styre dronen op over branden og se det hele fra oven – på sin skærm, som dronen livestreamer til. Normalt ville denne filmnin være ekstremt krævende og involvere en kran eller lignende, hvilket i fleste tilfælde ville være for dyrt og omstændigt til at blive benyttet.

En god solid kameradrone er selvfølgelig ikke helt billig men kan erhverves til under 40.000,- og ville kunne klare mangehundrede af denne type opgaver.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *