Mange frygter at havne i RKI – sådan undgår du det

Det er ikke sjovt at havne på listen som dårlig betaler. Bare tanken er ubehagelig, men det er ikke alle med økonomiske problemer, der ender der. Det vigtige er at se sine problemer i øjnene og ikke gemme sig fra dem.

Forhold dig til dine problemer

Står du med økonomiske problemer op til halsen, kan alt godt se sort ud. Det hele kan godt føltes meget opgivende. Det er dog vigtigt du bevare fokus, så dine problemer ikke løber løbsk. Du kan tage kontakt til dem du skylder penge til og forklare dem hvilken situation du sidder i. Det er ofte muligt sammen, at udarbejde en fornuftig måde, at afdrage din gæld på. Hvis du holder dig til den indgåede aftale, kan det føre til at kreditoren ikke indberetter dig som dårlig betaler i RKI. Find ud af hvem du skylder penge til, og hvor meget det egentlig drejer sig om. Sørg for du betaler og ikke lader dine rykkere være. Det er selvfølgeligt fristende at tage et nyt lån, for hurtigere at kunne afdrage på tidligere lån. Dette kan dog aldrig anbefales, da det i det føre til din gæld vil vokse langt hurtigere. Da der ikke er stillede nogle sikkerhed på de lån du har mulighed for at tage, hvilket vil sige de bliver meget dyre. Samtidig kan økonomiske problemer være skadeligt for din psyke. Der er derfor ingen grund til at skamme sig over, at man har økonomiske problemer. I mange tilfælde føre det til et skadeligt forhold til familien, vennerne eller parforholdet. Det er derfor bedre at være åben omkring problemerne, det vil hjælpe dig og give den motivation du har brug for. Tales der ikke om problemerne, kan det føre til store skader, der kan få din psyke helt ned.

Har du ingen økonomiske problemer endnu?

Har du ikke nogle økonomiske problemer endnu, men frygter at de kan opstå. Det er vigtigt du tænker over hvilke lån du vil optage. Derfor bør du undersøge alle muligheder der er på markedet. Nogle lån er nemlig meget dyre end andre. Tænk over om det du låner penge til, ikke kan vente til et senere tidspunkt, hvor du selv står med pengene til at kunne finansiere det. Lån aldrig penge for at afdrage andre lån, det ender ofte i en ond cirkel. Lån kun penge til ting du virkelig ikke kan undvære, ligemeget hvor fristende det ellers kan være.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *