Lån penge sikkert

Lånemarkedet: En branche i opbrud

Står du overfor at skulle låne penge, men kan du ikke rigtig gennemskue lånemarkedet? Det er du ikke den eneste, der har svært ved. Lånemarkedet er i disse år præget af et opbrud, hvor bankerne møder hård konkurrence fra online udbydere, der tilbyder fleksibilitet og lån, som efterspørges af forbrugerne. Det kæmpe udbud har dog en slagside, nemlig at den almindelige låntager har fået sværere ved at gennemskue, hvad der er op og ned, hvilket øger risikoen for, at vedkommende ender med at købe katten i sækken.

Mange aktører slås om kunderne

Tidligere har lånemarkedet været domineret af bankerne og realkreditinstitutterne, men de dage er for længst talte. Nu er der tale om en branche, hvor alle kæmper om kundernes gunst og penge. Det har, som du kan læse mere om senere, affødt en del nye låneprodukter, men især tilgangen af nye spillere må siges at være det tydeligste tegn på en sektor, der er ved at genopfinde sig selv. Hvor det før var ensbetydende med en tur forbi bankrådgiveren, når man skulle låne, kan det hele nu klares på få minutter online via en af de mange digitale udbydere. Det er nemt. Det er bekvemt. Og det kræver ikke den store dokumentation.

Flere produkter og låntyper på hylderne

Som allerede beskrevet har den store efterspørgsel og de nye aktører resulteret i tonsvis af nye produkter i et forsøg på at tilfredsstille kundernes behov og situation. Kært barn har mange navne – kviklån, SMS-lån og lignende er alle kommet på markedet. Det er alt sammen et udtryk for, at moderne långivere gerne vil komme kunderne i møde og omfavne det behov, der trods alt er, og som markedet netop er et resultat af. Det kan dog være forvirrende for den gennemsnitlige forbruger, der ”bare” skal bruge et hurtigt lån til den regning, hun ikke lige havde regnet med, der ville dumpe ind ad brevsprækken. Du kan læse mere om de mange låntyper på lånet.dk, hvis du står i en sådan situation – det kan være rigtig godt givet ud, så du ikke ender med en låntype, der egentlig ikke er henvendt og egnet til lige netop din situation. Det kan hurtigt ende med at blive en dyr fornøjelse.

Hvordan ser fremtiden ud?

Der er vist ingen tvivl om, hverken blandt udbydere eller de traditionelle banker, at fremtiden vil byde på flere radikale ændringer. Hvilke er dog et vanskeligere spørgsmål at besvare. Ny teknologi, nye spillere og ændrede købemønstre er alle ting, der kan bidrage til, at markedet ikke kommer til at stå stille. Det vil alt andet lige være en fordel for kunderne, som vil kunne nyde godt af den intense konkurrence, som er lig med bedre priser og vilkår. Hr. og fru Danmark kan altså forvente mange fordele i form af skarpe priser og lånevilkår i årene fremover også. Noget helt andet er selvfølgelig, hvordan lovgiverne i Folketinget vil reagere på de mange hurtige skift, men det er som bekendt svært at spå om.
  • Kenneth

    Gad vide om Kviklån har en fremtid - det virker til at politikkerne er lidt ude efter at sætte en rentebegrænsning. Det bliver spændende at se!

    • Pengeeksperten

      Hej Kenneth. Du har i hvert fald ret i, at der sker en del - og at der er en del politisk opmærksomhed på området. Vores holdning er, at der skal komme en anderledes oplysningsplig for virksomheder, der tilbyder kortfristede lån. Lige pt. forlanges det stadig, at de oplyser ÅOP, hvilket ikke er retvisende for et lån, der strækker sig over en kortere periode.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *