Lån i bank vs. forbrugslån

banklån og forbrugslånHvis du går og overvejer at låne, har du sikkert fundet ud af at der findes mange forskellige typer af lån. Ofte ser man at de fleste ønsker at ansøge om lån i banken, da det kan virke mindre risikabelt. Herunder vil vi gennemgå for dig hvordan man får et banklån, sammenlignet med hvis du optager et forbrugslån hos en online låneudbyder:

Sådan låner du penge i banken

Når du ønsker at låne af banken, kræver det ofte at du skal stille sikkerhed. Dette kan enten være i dit hus, bil eller båd. Når du optager et forbrugslån, behøver du ikke stille sikkerhed. Modsætningsvis er renten ofte også højere på forbrugslån, da det er online låneudbyderes form for sikkerhed. Udover at stille sikkerhed, skal banken også vurdere dig ud fra en ansøgning. Du skal fortælle hvad du skal bruge pengene på, fremvise lønsedler og budgetter og sommetider også snakke med en bankrådgiver, før du kan blive godkendt til et lån. Hos en online låneudbyder er de ligeglade med hvad du skal bruge pengene til, så længe du selv overvejer om du kan tilbagebetale lånet, samt være realistisk omkring det beløb du skal låne. Yderligere skal du opfylde nogle simple krav og sende en ansøgning online, som bliver godkendt eller afvist på få timer.

Så meget kan du låne i banken

Hvor meget du kan låne i banken afhænger af din privatøkonomi, samt hvad pengene skal bruges til. De kigger på hvad du tjener, om du har gæld i forvejen, hvilke udgifter du har osv. Samtidig skal de lave en kreditvurdering af dig, hvor du skal ofte skal fremvise lønsedler og skatteopgørelser. Dermed er banken sikret at du er i stand til at betale pengene tilbage. Hos online låneudbydere er det forskelligt fra virksomhed til virksomhed, hvor meget du kan låne. Samtidig er det også forskelligt fra lån til lån. Men ligegyldigt hvad skal du ikke budgettere og sikre at du er i stand til at betale pengene tilbage, da online låneudbydere sikre sig ved en højere rente, samt at de kun låner mindre beløb ud.

Krav i banken

Det er forskelligt fra bank til bank hvilke krav de stiller til låntager. Generelt stiller de krav til, at man skal som minimum være fyldt 23 år, at man tjener et bestemt beløb om året, at man har fast arbejde og ikke er RKI-registreret. Hos online låneudbydere er der også krav til låntager, såsom at man skal være dansk statsborger, have NemId, ikke være registreret i RKI eller Debitor Registret, være et bestemt antal år osv. Dermed stiller en online låneudbyder ikke lige så høje krav, som de gør i banken.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *