Et SMS-lån er en relativ ny måde at låne penge på, som i de seneste år er blevet meget populær, især blandt unge mennesker. SMS-lån er en meget effektiv måde at låne penge på, da det går hurtigt både at ansøge, blive godkendt, samt at få pengene overført til ens konto. Dermed kan SMS-lån være en god idé, hvis man står og mangler penge her og nu.

SMS-lån (1)

Hvad er et SMS-lån?

Et SMS-lån er, som navnet antyder, et lån som man tager ved at ansøge om lånet gennem en SMS. Man sender sine personlige oplysninger samt hvor meget man ønsker at låne, i en SMS til den pågældende låneudbyder. Derefter afventer man svar om man er godkendt eller ej. Om man bliver godkendt til et SMS-lån afhænger oftest af, at man ikke allerede har et lån hos den pågældende låneudbyder, som ikke er tilbagebetalt eller at man ikke er registreret i RKI eller Debitor registeret.

Hvis man bliver godkendt, vil man modtage en kode, som man efterfølgende skal bruge på virksomhedens hjemmeside for at indgive den endelige ansøgning og godkendelse af lånet. Herefter vil pengene bliver overført til ens konto, i løbet af de følgende 1-2 dage. På trods af at navnet SMS-lån antyder, at lånet skal ansøges over SMS, er dette dog ikke en nødvendighed. Ansøgningen til SMS-lån kan godt foregå online og stadig gøres på meget kort tid.

SMS-lån (2)

Hvor meget kan man låne med et SMS-lån?

Der er mange forskellige udbydere af SMS-lån, hvorfor der ikke er noget entydigt svar på dette spørgsmål. De forskellige udbydere af SMS-lån har forskellige minimum- og maksimumbeløb. Alt efter hvilken låneudbyder som man benytter, vil det være muligt at låne alt mellem 100 kroner til et par hundrede tusinde kroner. Det er ikke kun det beløb som man kan låne, der varierer. Det gør renterne og løbetiden også. Løbetiden kan eksempelvis variere mellem 30 dage og et par år. Således kan der være stor forskel på de forskellige former for SMS-lån, hos den enkelte udbyder

Hvad er fordelene ved et SMS-lån?

Der er mange fordele ved et SMS-lån. Nedenfor er et udsnit, som overordnet viser de fordele, der er ved SMS-lån:

  • SMS-lån går hurtigt Hvis man står og mangler penge her og nu, er en fordel ved SMS-lån at det går hurtigt fra man ansøger, til pengene er på ens konto. Behandlingstiden på SMS-lån er kort, hvorved der oftest ikke går mere end to dage, før man har pengene. I nogle tilfælde kan man endda have penge på ens konto samme eftermiddag.

  • Ingen sikkerhed Ved SMS-lån skal man ikke stille sikkerhed, hvilket er med til at gøre SMS-lån til en nemmere form for lån, sammenlignet med traditionelle banklån.

  • Selvbestemmelse Man skal ikke redegøre for, hvad pengene skal gå til. Dermed kan man selv bestemme hvad man skal bruge de penge til, som man har lånt ved et SMS-lån. Modsat er eksempelvis et billån i banken, hvor pengene er øremærket til en bil.

Ulemper ved SMS-lån:

På trods af at der er mange fordele ved SMS-lån, er der også nogle forhold, som er vigtige at overveje inden man tager lånet:

  • SMS-lån er uden beskyttelse Låntager er langt mindre beskyttet ved SMS-lån, end man er ved eksempelvis banklån.

  • SMS-lån kan hurtigt blive dyre Der er ofte flere og mere ugennemskuelige renter og gebyre ved SMS-lån end traditionelle lån. Derfor gælder det om at være skarp, så man ved hvad man går ind til, når man tager et SMS-lån

  • Høj ÅOP De årlige omkostninger i procent ved at have et SMS-lån hos et låneinstitut er ofte langt højere end ÅOP’en ved et banklån.

Ovenstående er omstændigheder som man bør undersøge, inden man går i gang med at ansøge om et SMS-lån. Når man har klarlagt alle omstændigheder omkring et lån, kan man opveje fordele og ulemper i forhold til ens situation og derefter foretage en kvalificeret beslutning.