Rentefritlån (1) Du har sikkert oplevet at få en uforudset regning, at din bil uventet skal til reparation eller en helt tredje ting, som du ikke havde inkluderet i denne måneds budget. Du ved at du har pengene til denne udgift, lige så snart din løn går ind på kontoen den kommende måned, hvilket er en frustrerende situation at stå i. I sådan en situation kan et rentefrit lån fra en online udbyder være en ideel løsning. Når man optager et online lån er låneprocessen kort – indenfor få timer får man af vide om man er godkendt til lånet, og derefter har man pengene på kontoen indenfor 1-2 dage. Med et rentefritlån kan du låne et bestemt beløb uden renter, og derfor skal du kun betale det beløb tilbage som du har lånt.

Rentefrit lån – den perfekte løsning

Uanset om det er ét af de ovenstående scenarier eller et helt andet i dit tilfælde, hvor du har behov for lidt ekstra kredit i en kortere periode, kan du undersøge mulighederne for et privatlån – og det må hellere end gerne være et rentefrit lån. Et rentefrit lån kan være bygget op på forskellig vis. Nogle rentefrie lån er helt fri for renter, mens andre egentlig gemmer på gebyrer. Lånet kan i juridisk forstand være rentefrit, mens det i praksis ikke lever op til dine forventninger. Du skal altså være opmærksom på, hvorvidt det rentefrie lån kun er et juridisk rentefrit lån, eller om lånet er 100% procent rente- og gebyrfrit. Hos nogle låneudbydere er første lån rentefrit. Dette skyldes at låneudbyderen ønsker at fremvise deres service, så du kan afprøve hvor nem låneprocessen er. Nogle er skeptiske over for rentefrie lån, og mener det er for godt til at være sandt. Men for låneudbydere er det en god mulighed for at vise hvad de tilbyder, uden at du som ny kunde løber en økonomisk risiko. Du skal som udgangspunkt kun forvente, at første lån er rentefrit. Efterfølgende lån vil oftest have en højere omkostning, da der vil blive pålagt renter af låneudbyderen. Renten beregnes ud fra lånebeløbet og hvor kort eller lang låneperioden skal være. Når du låner penge første gang, afhænger dit mulige lånebeløb ofte af din alder. Er du under 20 år, kan du måske slet ikke få lov til at låne. Så tjek altid dine muligheder hos låneudbyderen. Rentefritlån (2)

Hvordan ansøger jeg om et rentefrit lån?

I virkeligheden er et rentefrit lån et ganske simpelt produkt. Ansøgningsprocessen er ofte hurtig, og der dukker ikke skjulte renter og gebyrer op efterfølgende. Hos flere låneudbydere kan du tilvælge at modtage løbende informationer om dit lån via e-mail og SMS. Desuden får du en betalingspåmindelse dagen før din tilbagebetalingsdato. Derved undgår du risikoen ved at glemme at tilbagebetale dit rentefrie lån til tiden. Hos de fleste online låneudbydere kan du ansøge om et rentefrit lån ved at udfylde en online formular. Det er en nem og hurtigt ansøgningsproces, hvor du får en godkendelse eller afslag på det rentefrie lån i løbet af et par timer. Hvis du er skeptisk omkring hurtige lånemuligheder via nettet, så er du bestemt ikke alene. Du kan heldigvis nemt finde og læse anmeldelser omkring den enkelte låneudbyder, således at du føler dig i trygge hænder inden du optager et rentefrit lån.