Privatlån

Et privatlån er et lån optaget til privatforbrug, og kan derfor dække over lån til forbrugsgoder, bil, nye møbler og lignende. Du kan som udgangspunkt benytte dit privatlån til lige hvad du ønsker. Det kan eksempelvis være at du støder på et tilbud, du ikke vil gå glip af eller der opstår en mulighed for en afbudsrejse, men du har ikke fået dine feriepenge endnu. Grundet løbetiden vil et privatlån dog ofte være henvendt til personer, der mangler et mindre beløb sidst på måneden. Et privatlån er derfor en god mulighed, hvis du har fast indkomst og ved at din løn går ind om et par dage.

Et privatlån er ikke en god løsning, hvis det er for at afbetale på andre lån, eller hvis du ikke er sikker på, hvorvidt du kan betale beløbet tilbage. Hvis du har brug for et privatlån her og nu, kan du flere steder nemt søge om lån og få svar inden for kort tid.

Hvad koster et privatlån?

Der er mange låneudbydere der tilbyder privatlån, dog er der stor forskel på, hvilke omkostninger der er ved det enkelte lån. Inden du optager privatlån uden sikkerhed, bør du overveje hvilket formål du har med lånet, samt hvor hurtigt du forventer at kunne tilbagebetale pengene. Hvis du med garanti ved at du kan betale lånebeløbet tilbage måneden efter, enten når du modtager din løn, feriepenge eller lignende, kan man uden de store skrupler optage et privatlån.

Lånebeløbets størrelse samt løbetid vil påvirke prisen på dit privatlån. Derfor skal du ikke låne mere end du har brug for, da rentebeløbet vil være lavere, hvis du låner et lavt beløb. Samtidig vil renten også være positivt påvirket af, hvis du tilbagebetaler lånebeløbet hurtigt. Hos låneudbyderne er der som regel en låneberegner, hvor du kan prøve at beregne rentebeløbet ud fra løbetid og lånebeløb – hermed kan du får et overblik over hvad et privatlån vil koste.

Hvilke krav stilles der ved et privatlån?

Som regel er der nogle forudsætninger for at kunne ansøge om et privatlån. Normalt kan du optage et privatlån hvis du er dansk statsborger og ikke er registreret i hverken RKI eller Debitor Registret. Desuden skal du flere steder leve op til følgende krav:

  • Du er lovmæssig 18 år – Der kan være individuelle aldersgrænser hos de forskellige låneudbydere
  • Har NemID
  • Har en aktiv e-mail-adresse
  • Har en dansk folkeregisteradresse
  • Har et dansk telefonnummer
  • Har en dansk bankkonto
  • Du er ikke registreret med navne- eller adressebeskyttelse hos din kommune

Når låneudbyder stiller krav til dig, så er det også for din egen sikkerheds skyld. Således undgår du at ende i gæld, som du ikke har mulighed for at komme ud af.

Hvilken låneudbyder af privatlån skal jeg vælge?

Når du skal vælge en låneudbyder skal du sørge for, at undersøge de forskellige låneudbydere og deres vilkår for privatlån.

Desuden kan du læse anmeldelser, så du får et indtryk af andre kunders erfaring med den enkelte låneudbyder. Hvordan har forløbet været for andre kunder? Har det været nemt at låne og tilbagebetale pengene? Hvordan har servicen været? Og har det været ligetil, at komme i dialog med låneudbyderen?

Vælg en låneudbyder, som du føler du har tillid til. En troværdig og professionel låneudbyder, som du let kan komme i kontakt med, gør låneprocessen mindre usikker. Et pålideligt og trygt forløb er afgørende, så du undgår at stå i en ubehaglig situation, når man akut står og mangler penge til en uforudset udgift.

Nu hvor du ved lidt mere om hvad et privatlån er; hvad det kan bruges til, hvad det koster, hvilke krav der stilles og hvilke type låneudbyder du skal vælge, er du forhåbentlig blevet lidt mere afklaret om, hvorvidt du skal optage et privatlån og hvor du skal ansøge om lån.