Online lån

I løbet af de seneste år har internettets muligheder være en rivende udvikling, hvilket betyder at det i dag er muligt at optage et lån online. Med de mange forskellige udbydere af online lån, er det blevet meget nemmere og hurtigere at låne penge i en fart. Det kan dog godt være svært at danne sig et overblik over, hvad begrebet egentlig står for, og hvad den væsentlige forskel er sammenlignet med et traditionelt banklån.

Hvad er et online lån?

Et online lån er betegnelsen for et lån som søges via internettet. Et online lån optages ofte som et forbrugslån, også kaldet hurtig lån, og optages af personer der har brug for et mindre pengebeløb i en fart, til at dække en hurtig opstået udgift. Det er nemt for udbyderne at låne penge ud, da online lån ofte ydes uden sikkerhed. Det er ligeledes bekvemt for låntageren, da det blandt andet er anonymt, og man samtidig slipper for at skulle til et møde med bankrådgiveren.

Fordele ved online lån

Mulighederne for at optage et online lån i de senere år eksploderet, og det er der god grund til. Den stigende udbredelse af online låneudbydere skyldes nemlig i høj grad de mange fordele der findes ved at låne penge på nettet.

Grunden til at mange vælger at optage lån online, skyldes blandt andet trygheden ved at sidde bag computerskærmen og ansøge om lånet. Ved et traditionelt banklån skal man tage ned til banken og stå til ansvar overfor en bankrådgiver, omkring hvad man skal bruge pengene på. Ved et online lån stilles der ikke krav til, at du skal fremlægge dokumentation for, hvad du skal bruge pengene til. Dermed undgår du at låneudbyderen skal blande sig i hvorvidt det er fornuftigt at bruge pengene på det, du nu har planlagt at skulle bruge det lånte beløb på.

En anden fordel ved at låne penge online er, at du kan låne penge uden at skulle stille sikkerhed for lånet. Når du skal låne penge i en almindelig bank, vil du ofte blive bedt om at skulle stille sikkerhed i din personlige formue, som eksempelvis hus, lejlighed, bil, båd eller lignende værdier. Dermed er banken garanteret at få sine penge igen, hvis låntageren ikke kan betale. Dette slipper du for hos en online låneudbyder. Her kan du ofte låne helt op til 350.000 kr. uden sikkerhed. Dette er noget der skaber tryghed hos rigtig mange forbrugere, hvilket også ofte er årsagen til at de vælger den nemme og hurtige løsning med et online lån.

Hvis man derimod skal nævne en af ulemperne ved et online lån, så er det væsentligt at nævne renten, som ofte vil være noget højere end ved et almindelig banklån. Dette skyldes at låneudbyderne skal kunne opveje for de penge de kan risikere at tabe, på de låntagere som ikke kan betale. Her må man gøre op med sig selv, hvad man lægger mest vægt på når man skal optage et lån.

Nem og hurtig ansøgning og ekspedition af online lån

Inden du går i gang med at ansøge om et online lån, er det vigtigt at du tager dig tid til at få et ordentligt overblik over markedet for online låneudbydere, for at kunne træffe det rette valg.

Når du har fundet det helt rigtige online lån, som imødekommer dine behov, skal du så til ansøgningsprocessen. Her skal man de fleste steder udfylde et ansøgningsskema på låneudbyderens hjemmeside. Det er især vigtigt at du tager dig god tid til dette, og dobbelttjekker alle oplysninger inden du sender ansøgningen afsted, da disse oplysninger er bindende. I enkelte tilfælde kan lånevirksomheden finde på at kræve en årsopgørelse, samt en kopi af dine lønsedler, når der er tale om lån af et større beløb.

Når du endelig har sendt din ansøgning afsted, skal du blot vente på at få svar på din låneansøgning. Dette sker typisk allerede efter få timer, og hvis du er godkendt som låntager, vil du ofte have modtaget pengene på din konto dagen efter – i nogle tilfælde endda allerede efter et par timer. Dermed et er online lån hurtigt og bekvemt, og ideelt hvis man står overfor et godt tilbud eller en uforudset udgift.