Mobillån (1) Et mobillån er en nyere låneform, hvor man nemt kan ansøge om et lån af mindre beløb, på mobilen. Mobillån er blevet et populært koncept, da man har mulighed for at optage et hurtigt lån, i pressede situationer. Mobillån er enkle, hvor der er en overskuelig ansøgningsprocess og hvor pengene er på ens konto i løbet af 1-2 dage. Dog er der visse ting man skal være opmærksom på, når man optager et mobillån. Læs med her og bliv klogere på denne type lån.

Hvad er et mobillån?

Et mobillån er, ligesom SMS-lån, en lånetype, hvor man kan ansøge om et lån gennem en SMS. Man ansøger om et mobillån ved at sende sine personlige oplysninger, samt anmodning om beløbstørrelse på lånet, i en SMS til den pågældende låneudbyder. Inden for kort tid får man besked om, hvorvidt man er godkendt til at få bevilget lånet eller ej. Hvis man får afslag kan det skyldes at man er registreret i debitor registret eller RKI, eller hvis man har et udestående med den pågældende låneudbyder. Det smarte ved at tage et mobillån, frem for andre former for enten traditionelle lån eller kviklån, er at man kan ansøge om lånet, mens man er på farten. Man skal nemlig ikke udfylde lange og tidskrævende formularer eller have lange samtaler med en bankrådgiver. Ved de fleste udbydere af mobillån har man endda pengene på sin konto blot et par dage efter, at man er blevet godkendt. Det er dermed en meget effektiv måde at tage et lån på. Mobillån (2)

Hvor meget kan man låne med et mobillån?

Markedet for mobillån har været voksende de seneste år, hvorfor der er mange forskellige udbydere af mobillån. Derfor er der heller ikke noget entydigt svar på, hvor meget man kan låne med et mobillån. Alt efter hvilken låneudbyder man ansøger om at få et lån hos, kan man låne alt mellem et par hundrede kroner til mange tusinder kroner. Normalt vil et mobillån dog være i størrelsesordenen på omkring 5.000 kr. eller derunder. Dermed kan man vælge en udbyder af mobillån, som passer til det beløb, som man ønsker at låne. Både renten, gebyrer og hvor lang tid man har til at betale sit mobillån tilbage, vil også variere alt efter hvilken låneudbyder man vælger. Eksempelvis kan løbetiden variere fra alt mellem en måned til et år. Oftest ser man at løbetiden svarer til cirka en måned.

Fordele og ulemper ved mobillån

Som med alle andre former for lån er der forskellige fordele og ulemper, som man skal overveje inden, man ansøger om et lån. Ved et mobillån er nogle af de overordnede fordele og ulemper listet nedenfor:

Fordele ved et mobillån:

  • Mobillån er nemme og enkle Mobillån gør det let at låne et mindre beløb, da man slipper for alt besværet ved at gå i banken og udfylde lange formularer.

  • Mobillån er hurtige Hvis man står og mangler penge her og nu, kan mobillån være en god idé, da pengene vil være på ens konto inden for et par dage.

  • Selvbestemmelse Ved et mobillån dikterer låneudbyderen ikke, hvad pengene skal bruges til. Du kan således selv bestemme, hvad dit mobillån skal bruges til.

  • Ingen sikkerhed Ved langt de fleste mobillån skal man ikke stille sikkerhed i et hus, en bil eller andre former for værdigenstande. Dette giver især unge mennesker mulighed for at låne penge.

Ulemper ved et mobillån:

  • Mobillån kan være bekostelige Nogle mobillån har en meget lav rente, men til gengæld høje oprettelsesomkostninger, og andre mobillån er lige omvendt. Der er ofte mange uigennemskuelige renter og gebyrer ved mobillån, hvorfor man skal være opmærksom på dette, inden man ansøger om et mobillån, da det let kan blive en dyr fornøjelse.

  • Ingen rådgivning Der er oftest ingen rådgivning ved mobillån, som der er, når man optager traditionelle lån i banken. Dette kan få mange ud i en uoverskuelig gældssituation, hvis ikke man har pengene til at betale lånet rettidigt tilbage.

Når man overvejer at tage et mobillån, er det vigtigt, at man opvejer fordele og ulemper ved et bestemt mobillån med den livssituation, som man befinder sig i. Derved kan man foretage en gennemtænkt beslutning, som er ideel for ens behov og muligheder.