Minilån (1)

Hvem kan optage et minilån?

Minilånet henvender sig til de forbrugere, der står og mangler et mindre beløb, her og nu. Et minilåns beløb er begrænset, har oftest en kort løbetid og man skal ikke stille nogen sikring ved lånet. Det er en god ide at undersøge markedet og finde flere låneudbydere, der tilbyder minilån, så du kan finde det billigste minilån. En måde at sammenligne lånene er ved at vurdere, hvor høj en ÅOP de har. Dog skal lånet være præcist det samme, før de kan sammenlignes korrekt.

Overordnet set kan alle der er fyldt 18 år, optage et minilån pr. lov. Det er derefter op til de forskellige låneudbydere, hvilke krav de stiller til låntager. Det kan være at de stiller krav til, at låneren skal være ældre end 18 år. Eksempelvis skal man, i mange tilfælde, være fyldt 23 år. Et fælles krav fra alle låneudbydere er, at man ikke må være registreret i RKI eller Debitor Registret. Dog stiller låneudbyderne ikke krav til, at du skal stille sikkerhed. Hvilket ofte er et krav der bliver stillet fra bankens side. At stille sikkerhed sker oftest i form af at sætte sit hus, båd eller bil i pant, og dermed har banken en sikkerhed for at få deres penge tilbage. Mange af dem der optager et minilån, har ikke disse ejendele at stille som sikkerhed, og dermed kan det være stort set umuligt at låne penge i banken. Minilån (2)

Gode råd og overvejelser ved minilån

Står man i den situation, at ens bil e gået i stykker og man er afhængig af den i sin hverdag, kan minilånet være en god løsning. Når man oplever dette, kan en typisk fælde være at man låner lidt ekstra, udover cyklens pris. Som låntager bliver du nødt til at gøre op med dig selv, hvor mange penge du reelt har brug for. Det kan være fristende at låne lidt mere, nu du alligevel er ved at optage et lån. Dette er dog en meget dårlig ide. Jo flere penge du låner, jo dyrere bliver minilånet – og du skal i forvejen være sikker på, at alle pengene plus renter kan betales tilbage til tiden.

Det er lovpligtigt for låneudbydere at oplyse lånets ÅOP. En fælde her kan være deres reklamer. De kan reklamere med en lav ÅOP, som gælder for lige præcis det låneeksempel, der er vist i reklamen. Efterfølgende når du går ind for at optage et lignende lån, kan ÅOP være ændret og dermed vil lånet blive dyrere. Derfor skal du altid se på, hvad lige præcis det lån du ønsker at optage, koster og om det er muligt at betale det tilbage til tiden. I det hele taget gælder det altid om at overveje, hvad pengene egentlig skal bruges til. Der er tilfælde, hvor det at låne penge faktisk kan være vejen ud og være den gode idé. Modsat kan det også være vejen ud af en krise, og vejen ind i en ny.

Når det er fornuftigt at låne

Det er naturligvis meget individuelt, hvordan man håndterer sine pengesager. Som udgangspunkt lyder rådet altid, at det er bedre at låne fra banken og ikke familie og venner, da penge typisk er en ødelæggende konflikt. I situationer hvor du mangler et mindre beløb til en uforudset udgift, og har beløbet tilovers måneden efter, er manges første valg at gå til forældrene for et lån, da man kan love at de får pengene den 1. måneden efter.

Det kan dog være fristende at ‘glemme’ at betale tilbage lige med det samme, da man så har de penge ekstra og der ikke er en decideret økonomisk konsekvens. Det kan gøre at man skubber lånet længere og længere ud, hvilket i sidste ende kan påvirke familieforholdet. Tager man derimod et minilån, er man dækket godt ind. Lånet løber over 30 dage og du ved at du har pengene, når lånet skal betales tilbage, og dermed er der ingen større udgift for dig.