Kviklån

Kviklån (1) Et kviklån er til dig, der står i en uheldig situation hvor der er opstået en uforudset udgift, hvor du har brug for penge hurtigt til den pågældende regning eller reparation. Med et kviklån kan du nemt og hurtigt optage et lån og have rådighed over beløbet samme dag. Hastigheden og kravet til sikkerhed gør et kviklån til et nemt lån, hvorpå du kan låne penge i en fart, hvis uheldet er ude.

Hvad er et Kviklån?

Et kviklån er en form for forbrugslån som kan foretages hurtigt, hvoraf navnet kviklån opstår. I modsætning til et almindeligt forbrugslån, kan du med et kviklån ofte kun låne op til 6.000 kr., men til gengæld er ansøgningsprocessen kort og nem, og du har pengene på kontoen inden for 1-2 dage. Ved de fleste typer af kviklån kan du sende ansøgningen til lånet online, hvorefter du får svar i løbet af et par timer. Denne hurtige behandlingstid skyldes blandt andet at der ikke skal stilles sikkerhed, at beløbet er forholdsvis lavt og at kravet til personoplysninger er minimalt. Hastigheden af hvornår pengene er på din konto, vil afhænge af hvilken bank du har, som låneudbyderen skal overføre pengene til. Ofte vil omkostningerne ved at optage et online kviklån være noget højere end hvis du optager det i en bank, men i visse perioder og under visse omstændigheder kan gebyrerne og omkostningerne være stort set de samme. Kviklån (2)

Hvorfor vælge et kviklån?

Der kan være flere gode grunde til at vælge at optage et kviklån. Det er for eksempel et godt alternativ til det traditionelle banklån, hvor du er nødt til at møde op i banken og snakke med en bankrådgiver, før du kan få bevilget lånet. Især når beløbet ikke er større end højest 6.000 kr., så kan det godt virke kompleks og tidskrævende, at skulle igennem den traditionelle låneprocess i banken. Derudover er et kviklån et overskueligt lån med en kort løbetid, og du har derfor hurtigt fået gælden ude af verden igen. Vilkårene er simple; du vælger selv beløbet du vil låne og typisk vil du skulle betale beløbet tilbage inden for 15-60 dage.

Hvornår er det fordelagtigt med et kviklån?

Ofte skal man helst passe på med at optage for mange kviklån, da man hurtigt kan komme til at skylde mange penge væk, men i enkelte tilfælde kan det alligevel være ganske fordelagtigt at gøre brug af et kviklån. Eksempler kunne være at:
  • Der pludselig er opstået en uforudset udgift, som du ikke har penge til at betale
  • Du har nogle regninger, der skal betales inden du får løn
  • Du ved, at du har mulighed for hurtigt at betale beløbet tilbage igen
  • Der opstår en unik mulighed, som kun er gældende i en begrænset periode.
  • Du mangler penge til indkøb sidst på måneden

Hvad skal du være opmærksom på med et kviklån?

På et kviklån betaler man ofte en noget højere rente, end man ville gøre på et lidt større lån med en længere løbetid. Hvis du overvejer at optage et kviklån, skal du derfor være særligt opmærksom på renten, eller den såkaldte ÅOP. Det er den procentdel af det samlede lånebeløb, som du skal betale i renter om året. Det er derfor dette tal, som du skal kigge på når du skal sammenligne de forskellige lånetyper. Med et kviklån vil du dog næppe opleve de store udgifter, da lånebeløbet i forvejen er meget lille, og lånet hurtigt er tilbagebetalt pga. den korte tilbagebetalingsperiode. Uanset hvad bør du gøre dig klart, om du har økonomisk mulighed for at tilbagebetale kviklånet, når det engang skal indfries. Hvis dette ikke er tilfældet bør du hellere overveje en anden type lån.