Forbrugslån hos bank

Mange tænker på forbrugslån, som værende noget man optager hurtigt online og til urimelig høje renter. De færreste ved dog at det også er muligt at optage forbrugslån i banken. Der er dog også en stor forskel på, hvor nemt det er at optage forbrugslånet i henholdsvis banken og online, for ikke at nævne hvor hurtigt man har pengene i hånden. Hos både banken og de fleste online udbydere, tilbyder de også at samle ens lån. Det betyder at du altså låner penge til at indfri din gæld andetsted, for så at kunne samle al din gæld et sted. Det gør det både nemmere at holde styr på, men også billigere at betale tilbage, da der så kun er renter på et sted i stedet for flere.

Et forbrugslån kan:

  • Afdrages over 5 år eller hurtigere. Kommer an på den månedlige ydelse.
  • Betales af på hver måned, og i nogle tilfælde kan der vælges to afdragsfrie måneder om året.
  • Betales ud så snart man har mulighed for det.
  • Samle alle dine forbrugslån, eller andre mindre lån i ét, således at det bliver billigere for dig at betale tilbage.
  • Hos nogle banker kan du ansøge i netbanken med det samme.

Banken har større krav ved forbrugslån

Fælles for både banken og de online sites er, at du ikke må være registreret i RKI som dårlig betaler, men så stopper lighederne næsten også der. Hvor du på de online sites kan få godkendt lånet hurtigt, og have pengene inden for få dage uden den store dokumentation ud over NemID, er det noget mere besværligt at optage et forbrugslån i banken. Det har været sådan længe, da forbrugslån ikke har været en prioritet at låne ud til fra bankens side, efter at finanskrisen trådte til. Det er både fordi banken ikke altid havde midlerne, men også fordi at risikoen for at forbrugeren ikke kunne betale tilbage, var for stor.

Man skal nemlig kunne stille sikkerhed for sit lån i banken, uanset størrelsen. Det giver god mening når der er tale om et lån til bolig eller bil, men selv et forbrugslån på 6.000 kr. i banken, kan også kræve at der stilles en eller anden form for sikkerhed. Banken vil også gå ind og vurdere din økonomi, altså se om den kan bærer lånet, og dens tilbagebetaling. Kan de se at der ikke er midler til dette, vil lånet blive afslået.

På de fleste bankers hjemmesider, er det muligt at bruge en låneberegner. Denne kan give et løst bud på, hvad et forbrugslån kommer til at koste, og den tager udgangspunkt i at:

  • Renten er den samme hele vejen igennem løbetiden
  • At ydelsen forfalder den sidste bankdag i måneden
  • Skatteprocenten

Rentesatsen bliver udregnet udfra din økonomi. Det er derfor ikke muligt gennem låneberegneren, at vurdere hvad lånet helt præcist kommer til at koste. For at få den præcise pris på forbrugslånet, og den præcise rentesats, skal man tage kontakt til banken. Her vil de samtidig kunne vejlede inden for de økonomiske rammer, og forklare hvordan og hvorledes tilbagebetalingen skal ske, samt hvilke muligheder der er og hvilke der ville være bedst i ens given situation. Det er dog altid en selv som låner, som skal vælge sit forbrugslån, og dermed står man også selv til ansvar for sit valg.