Billigt lån

Hvis du søger et billigt lån, er du kommet til den rette side. Her kan du nemlig både finde information omkring billige lån og sammenligne priser på flere udbydere, som tilbyder billige lån.

Hvad er et billigt lån?

Nogle låneudbydere tilbyder billige lån, uden at der skal stilles en større sikkerhed for beløbet, fra din side af. Der er dog alligevel nogle få krav du skal leve op til for at kunne låne online – dette kan eksempelvis være alder, statsborgerskab, NemID, folkeregisteradresse, e-mail og bankkonto. Du må selvfølgelig heller ikke stå registreret i RKI som dårlig betaler.

Lån med kort løbetid bliver oftere anvendt, i takt med at det er blevet sværere at låne i banken. Der er samtidig kommet flere låneudbydere på internettet, hvilket har skærpet konkurrencen. Således konkurrer mange af låneudbyderne nu på prisen i forhold til renter og gebyrer. Nogle steder tilbyder at man kan optage sit første lån gratis, hvilket gør lånet billigere. Hvis et lån har kort løbetid, er det dog sjældent et deciderede billigt lån. Selvom det første optagende lån er gratis, vil renten senere hen stige på lån med kort løbetid.

Sammenlign billige lån

Hvis vi skal sammenligne billige lån, kræver det, at vi sammenligner lån under samme kategori. For at kunne afgøre hvorvidt et lån er billigt eller ej, skal du vide hvor høj lånets ÅOP er. Lånets ÅOP er en betegnelse for årlige låneomkostninger udtrykt i procent. For at kunne sammenligne billige lån baseret på ÅOP’en, skal lånene være identistiske dvs. de skal være med samme lånebeløb og samme løbetid. Dette giver det mest realistiske billede af, hvilket lån der er billigst for dig.

Billigt lån – er det en god idé?

Hvorvidt det er en god idé at optage et såkaldt billigt lån, afhænger meget af din situation. Det kan i virkeligheden ende med, at blive dyrt at optage et såkaldt billigt lån. Du skal derfor tænke over, om du virkelig har behov for at låne pengene. Du skal finde frem til, hvor højt beløb du har behov for at låne, samt hvor lang tid du skal bruge på at betale lånet tilbage. Disse to faktorer påvirker nemlig prisen på om det bliver et billigt lån. Derfor skal du ikke låne mere, end du har brug for og sørge for at tilbagebetale hurtigst muligt. Rentebeløbet vil være lavere, hvis du låner et lavt beløb og samtidig er hurtig til at tilbagebetale lånet.

Hos de fleste låneudbydere har du som regel mulighed for at beregne rentebeløbet ud fra lånebeløbet og løbetiden. Når du skal beslutte, hvorvidt det er en god idé at oprette lånet, skal du desuden undersøge, hvad du kan forvente at skulle betale i renter samt, hvad ÅOP’en ligger på.

Hvis du sørger for at gennemgå alle lånets forudsætninger, kan du bedre afgøre hvorvidt det billige lån er en god idé at optage, i din individuelle situation.

Fordele ved at låne online

Der er mange fordele ved at låne online; Først og fremmest er låneprocessen langt hurtigere, sammenlignet med at låne i banken. Derudover kan du ofte, inden du vælger at optage lånet, se via en låneberegner om det er et billigt lån du kan optage. Yderligere er det nemmere at ansøge online, og det tager som regel kun få minutter at udfylde og indsende en låneansøgning – Nogle steder kan du endda underskrive med NemID. Din låneansøgning bliver gennemgået hurtigt, og du skal derfor ikke vente særligt længe på at få svar på, hvorvidt din låneansøgning er blevet afvist eller godkendt.

Du slipper desuden for et møde med din bankrådgiver, hvor du skal redegøre for din økonomi og dit formål med at optage lånet. Med et online lån kan du optage lånet hjemme i trygge rammer, og du har friheden til at bruge de lånte penge, som du ønsker.

Det anbefales altid, at du kun optager et kortfristet lån, hvis du har brug for penge her og nu. Nogle udbydere tilbyder også første lån gratis, hvilket giver dig et billigt lån, hvis du står overfor et godt tilbud eller en uforudset udgift.Ligegyldigt om det er et billigt lån, skal du stadig kunne tilbagebetale det lånte beløb. Derfor skal du kun låne, hvis lønnen alligevel går ind om et par dage, så du kan tilbagebetale lånet og ikke ender med en uoverskuelig gæld.