Hvor farligt er et online lån?

Du har måske tænkt dig at optage et lån online, men hvor sikkert er et online lån egentlig? Kan man bare lige sådan låne penge uden problemer, og hvor sikkert er dine oplysninger egentligt beskyttet?

Hvordan er sikkerheden på online lån?

Mange låner i dag penge gennem online lån i stedet for banklån, da folk har opdaget, at det er et fremragende alternativ til lån i banken. Der er dog mange, der er bekymrede for deres sikkerhed, når de låner penge online. Bekymringen går blandt andet på, hvor godt beskyttet ens oplysninger er.

Dine oplysninger er godt beskyttet, da du underskriver lånaftalen med NemID. Det skaber for det første stor sikkerhed, men samtidig gør det også din låneproces hurtigere. NemID er nemlig godt beskyttet mod virus og hackerangreb. Da NemID er forbundet til dig, er det ikke sandsynligt, at andre kan bruge dine oplysninger i dit sted. NemID er meget sikkert, da det både kræver en adgangskode til din bruger, samt en fysisk kode der nærmest er umulig for hackere, at få fat på.

Samtidig gør NemID det meget nemmere for alle parter, da dine oplysninger overføres gennem NemID. Det gør det både hurtigere for dig at ansøge om lånet, samt for udbyderen at godkende det. Du kan derfor have dine penge på kontoen, inden der er gået 2 hverdage. Samtidig kan du uden problemer, hurtigt ansøge uden at holde styr på en masse oplysninger.

Hvad kan jeg selv gøre?

Sørg for altid at holde dine programmer opdateret. Der kan nemlig være skjulte bagveje for hackerangreb, i programmer der ikke er opdateret. Specielt i forældet versioner af Java, kan der være alvorlige bagveje, som hackere kan udnytte. Vær derfor sikker på, at dine programmer er opdateret, inden du ansøger om lånet.

Det kan også være en god ide at ændre din kode engang imellem for en sikkerheds skyld. Derfor er det vigtigt, at du heller ikke laver en kode, der nemt kan gættes af andre. Personlige ting omkring dig selv kan ikke anbefales at anvende, da det kan være nemt for folk at finde ud af eller gætte sig til. Det anbefales, at man laver en kode, der består af mere end 8 tegn.

Det vigtigste er, at du aldrig oplyser din kode til andre. Husk den og hold den privat. Hvis du modtager en mail, der beder om dine oplysninger, må du aldrig afgive dem. Myndigheder ville aldrig sende dig en sådan mail, der beder dig oplyse koder eller andre oplysninger. Opbevar dit fysiske kort til NemID et sikkert sted, hvor det ikke er tilgængeligt for andre. Vigtigst af alt skal du altid slutte af med at logge af NemID, hver gang du har benyttet det.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *