Flyttet hjemmefra? sådan får du råd til møbler

Det kan være dyrt første gang du flytter hjemmefra. Det koster mange penge, hvis du skal ud og erhverve nye møbler til din lejlighed.

Det er dyrt at flytte hjemmefra

Man siger det koster ca. 25.000 kr. for en ung, at flytte hjemmefra. Det er ikke alle unge, der har sparet op til det, og du står måske i samme situation. Unge er ofte ikke forberedt på, hvor dyrt det egentlig er at leve selv. Det kommer hurtigt til at koste mange penge, før din lejlighed er i stand. Alt fra flyttebiler, flyttekasser, indskud og forskellige møbler du skal ud og erhverve dig.

Du kan dog med fordel tage et lån, der kan hjælpe dig lidt på vej. Hvis du allerede har en opsparing, kan et lån hjælpe dig det sidste stykke, så din lejlighed bliver komplet. En god ide er dog kun at investere i dét, der er vigtigst først. Med tiden kan du få råd til de ting, du drømmer om. På den måde kan du bygge din lejlighed op hen ad vejen, hvilket er mere venligt for din økonomi.

Læg et budget

Det er altid en god ide for dig at lægge et budget for at holde overblik over din økonomi. Få et overblik over, hvad dine penge bliver brugt på. Spar evt. penge op hver måned til nye møbler til lejligheden. En god regel er at, hvis du bor alene, bør din økonomi gerne være på omkring de 5.000 kr hver måned, mens du måske skal op på de 9.000 kr hvis du bor sammen med nogle. Læg dit budget for et helt år ad gangen, så du har styr på de forskellige månedlige udgifter.

Nogle måneder, som december, kan være hårde for din økonomi. Du kan derfor med fordel spare penge op til december. Husk at holde dit budget opdateret ofte, så du altid er helt med på, hvor mange penge du har at gøre godt med. Lav en opsparingskonto til de ting, du har brug for. Sæt f eks. 100 – 300 kr. ind hver måned, så vil du lige pludselig stå med en god opsparing, til de ting du ønsker dig.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *