Fem ting du skal vide om at optage et kviklån

Surfer du ofte på nettet og / eller ser du ofte fjernsyn, så kan du næsten ikke undgå at støde på nogle af de mange reklamer om kviklån. Der er nemlig et stigende antal låneudbydere, som udbyder de såkaldte kviklån. Læser du hele dette blogindlæg, så kan du læse nogle relevante fakta om kviklån, som du måske ikke kendte til i forvejen.

1. Minimumsalderen er 18 år (eller op til 20-23 år)

Selvom du føler dig ansvarlig og klog på økonomi, så har du desværre ingen mulighed for at optage et lån, hvis du ikke er myndiggjort. Du skal nemlig som minimum være 18 år gammel for at få udstedt et kviklån. 18 år er den lovpligtige minimumsalder, men der er også mange danske låneudbydere, som har valgt, at de kun vil låne penge til personer, som er minimum 20-23 år. Du kan altså ikke forvente, at alle låneselskaber vil låne dig penge, hvis du er 18-19 år.

2. Lånet med den laveste rente er ikke altid det billigste

Det er ikke usandsynligt, at du vil komme til at føle dig en smule snydt, hvis du vælger lånet med den laveste rente og efterfølgende finder ud af, at det ikke var det billigste lån. Du kan dog kun bebrejde dig selv, da det er dit ansvar at undersøge lånets samlede omkostninger, før du sætter din underskrift på kontrakten. ÅOP (Årlige Omkostninger i Procent) fortæller dig, hvor meget det koster at optage et kviklån – vel at bemærke når alle omkostninger er lagt sammen. Er du på udkig efter en oversigt, så kan du se en her

3. Det er ikke risikofrit

Du kan blive stillet til regnskab for de fleste af dine handlinger i dit liv, og det gælder også, hvis du optager et lån. Indgår du en juridisk aftale, så forventes det, at du overholder aftalen. Overholder du ikke aftalen, vil det kunne komme til at gøre ondt på både pengepungen og samvittigheden. Før du låner penge, skal du være helt sikker på, at du rent faktisk kan tilbagebetale lånet, da det selvsagt er en meget afgørende faktor. Løber du ind i uforudsete problemer rent økonomisk, så bør du kontakte dit låneselskab, så I kan finde en løsning.

4. Det er sikkert

I dag er det mere sikkert at optage kviklån end nogensinde før, hvilket vi især kan takke den teknologiske udvikling for. Du kan nemlig være helt tryg ved at indtaste dine personfølsomme oplysninger, da det foregår på en krypteret side. Det tager ikke mange øjeblikke at godkende og underskrive en låneaftale via NemID – en sikker selvbetjeningsløsning for private og erhverv. Der er kun en meget lille risiko for misbrug, hvorfor du ikke skal være bekymret.

5. Det hele foregår på nettet

Det er ikke så mange år siden, at man blev inviteret til møde med sin bankrådgiver, hvis man havde et ønske om at låne penge. Det er stadig muligt at låne penge i banken, men hvis du vil optage et kviklån, vil det være oplagt for dig at gøre det på nettet. Her har du nemlig mulighed for at låne et givent beløb, netop i momentet når du står og mangler penge. På nettet er det både hurtigt og bekvemt at låne penge.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *