roedt murstens hus i to etager med hvid bil

5 ting der spænder ben for dit boligsalg

Står du og skal sælge din bolig, og vil du gerne undgå at begå de største fejl ved et hussalg? Eller står du med et hus, du har svært ved at sælge, så læs med her, hvor vi har samlet de værste begynderfejl, der hurtigt kan spænde ben ved ejendomshandler.

Nogle af tingene er meget simple, men de kan have en afgørende betydning, hvis der ikke bliver taget hånd om dem. Et rodet og beskidt hjem kan for eksempel afskrække mulige købere, fordi de kan have svært ved at se sig selv i boligen. Tag et kig på disse fem ting, der kan risikere at spænde ben for dit boligsalg, så du sikrer dig de bedste forudsætninger, når du sætter dit hus til salg.

Gør et godt førstehåndsindtryk

Der er ikke noget værre, end at komme ind i et potentielt kommende hjem og blive mødt af rod og kaos. Det kan afskrække selv de mest ihærdige boligjægere. Derfor er det vigtigt, at du sørger for, at dit hjem altid ser rent og præsentabelt ud, når du har dit hus på markedet.

Her er det også vigtigt at holde sådan noget som indretning og lys for øje. Det er altid nemmere for potentielle købere at forelske sig i dit hjem, hvis de kan se sig selv bo der. Derfor kan det være en god idé lige at svinge malerpenslen og give hjemmet en omgang hvid maling samt sørge for, at møblerne står pænt, så din bolig ser lys og rummelig ud. Det er et nemt, men effektivt trick til salg af bolig

Vær opmærksom på tilstandsrapporten

Det er vigtigt at tage et grundigt kig på din tilstandsrapport, når du vil sælge din bolig. Tilstandsrapporten kan være fyldt med anmærkninger. Det kan virke uoverskueligt for potentielle købere. Det er derfor en god ide lige at tage et kig på din tilstandsrapport og ordne det, du kan selv. Er der et rør, der skal skiftes, eller en revne i en flise, er det trods alt billigere at ordne det selv end at risikere, at dit hus kommer til at ligge mange måneder udsolgt på boligmarkedet, fordi du ikke tjekkede din tilstandsrapport og ryddede op i den.

Sæt den rigtige pris

Som boligejer har man ofte en klar ide om, hvad ens bolig skal sælges for, men det er altså ikke altid, at denne ide stemmer overens med priserne på det virkelige boligmarked, og det kan ende ende med at skade boligsalget gevaldigt. Det er derfor altid en god ide at få en ejendomsmægler til at vurdere prisen på dit hjem. Også selvom den pris, ejendomsmægleren sætter, måske ikke stemmer overens med dit eget ønske om pris. Det kan nemlig skade salget af din bolig, hvis huset bliver udbudt til en alt for høj pris til at starte med.

Undgå selv at være hjemme

Det lyder måske som en en ligegyldig bagatel, men det kan faktisk have stor indflydelse på potentielle købere, hvis du selv går rundt i huset, imens dit hjem bliver vist frem. Det kan nemlig betyde, at eventuelle købere vil have vanskeligere ved at udtrykke deres ærlige mening, og dermed gå derfra uden egentlig at have fået det fulde indtryk af boligen. Husk derfor at give plads til potentielle købere ved fremvisning. Det er den nemmeste måde ikke at spænde ben for dit eget boligsalg på.

Færdiggør halvfærdige projekter

Som tidligere nævnt er det vigtigt at gøre et godt førstehåndsindtryk, og en halvfærdig garage, terrasse eller stue kan hurtigt ende med at give et billede af, at hele din bolig trænger til en kærlig hånd. Derfor er det altid en god at få færdiggjort de projekter, du ikke lige har fået fikset endnu. Det kan være, at det virker fjollet at ordne nu, hvor du ikke længere skal bo i boligen, men det kan altså spænde ben for dit boligsalg, hvis dit hjem virker halvfærdigt.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *