4 Tips til at spare penge på dit næste lån

Lånemulighederne er mange, både i en fysiske verden hvor man som udgangspunkt har for vane at henvende sig i banken, men også hvis man kigger sig omkring på internettet for at finde alternativerne er der mange muligheder. I den her artikel vil vi sætte lidt fokus på de forskellige muligheder for at få mest muligt ud at lånemuligheder.

1. Spar sammen hvis det er muligt

Hvis du ikke står og mangler pengene lige nu og her, så kan der være mange penge at spare ved ikke at låne pengene. Afhængigt af hvor mange penge man låner så er der en tommelfinger regel om, at man skal betale ca. dobbelt så mange penge retur til långiver, som man har lånt. Det betyder helt kort, at man kan få råd til det man låner penge til 2 gange, hvis man spare sammen i stedet for at låne pengene. Hvis du ikke har råd til at sætte penge til side til en opsparing, så har du heller ikke penge til at betale afdrag på et lån.

2. Lån af familien hvis du kan

Hvis det bare slet ikke er muligt at spare sammen, det kan fx være fordi du har nogen her og nu regninger der bare skal betales, så kan det være en fordel at låne penge af familien. Her kan man som reglen lave en aftale om at der ikke betales renter, og hvis man vælger at have renter, så vil de som reglen være meget små. Man skal dog huske at økonomiske uoverensstemmelser er noget man kan blive rigtig uvenner over, dermed også sagt, at hvis du allerede inden du låner pengene godt ved det kan knibe med at betale dem tilbage, så er det ikke den vej du skal gå. Der er ingen grund til at blive uvenner med familie medlemmerne over økonomi.

3. Sammenlign med andre lån

Ingen du låner pengene af enten banken eller nogen andre, så er det en god ide at undersøge om lånet kan fås billigere et andet sted. Ofte kan man faktisk forhandler både renter og gebyr på lånene. Det der bare er super vigtigt er, at du bruger de rigtige tal når du sammenligner lån. De fleste bruger renten som sammenligning, og det er også en god rette snor. Desværre er det bare ikke den mest retvisende, da den ikke tager stiftelsesomkostninger og andre gebyr i betragtning.

Heldigvis findes der en sammenlignings mulighed, der tager alle omkostningerne til et lån med, det kaldes ÅOP, som en er forkortelse for Årlige Omkostninger i Procent. Det er den ultimativt bedste faktor at sammenligne lån på, fordi den netop tager alle gebyr og omkostninger med i beregningen.

Skab et økonomisk fundament

Låneudbyderne kan godt lide, at du har styr på din økonomi. Det giver dem nemlig en hvis sikkerhed for at de får deres penge retur. Faktisk hænger lånemarkedet sådan sammen, at jo bedre og mere solide dine økonomiske rammer er desto større er chancen for at få gode låne vilkår.

De fleste tænker at de er sikret et godt lån hvis de har et godt job, men faktisk er der mere du kan gøre for at sikre en stabil økonomi. De fleste stillinger risikere på et eller andet tidspunkt at være i fare, og her kan man sikre sig en forsat indkomst ved fx at være medlem af en a-kasse. Når man er medlem her, vil man ved ledighed få en dagpengeudbetaling i optil 2 år, hvilket giver et økonomisk fundament.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *